DOPORUČUJEME

stehovani

hlavní značky

SUUNTO POLAR GARMIN

SPORTIDENT VJSPORT
TRIMTEX

45 sleva

Kompletní nabídka časomíry pro pořadatele i sportovce. Zastoupení pro ČR.

Přejděte na bezkontaktní čipy!

čip

Complete offer of timekeeping for organizers and athletes. Representation for the Czech Republic.

Switch to contactless chips!


popis

Sezóna 2022 z pohledu orientačního běžce Jakuba Chaloupského

3220 naběhaných kilometrů, 292 hodin v běhací obuvi a 43 závodů. Toť čísla nic moc říkající. O poznání zajímavější jsou příběhy, které za těmito čísly stojí. V tomto článku bych rád věnoval několik řádků uplynulé, pro mě velice vydařené, sezóně 2022.

popis

Jakub Chaloupský, nový člen HSH Teamu

je mu pouhých 19 let a je juniorským reprezentantem v orientačním běhu z Hradce Králové. Má za sebou dvě dorostenecké mistrovství Evropy, kde se mu podařilo získat dvě zlaté medaile za štafety a jednu stříbrnou medaili z klasické trati. Nyní se připravuje na juniorské mistrovství světa. Ve své sbírce má i několik medailí z mistrovství České republiky. Letos má již 3 zlaté medaile. Letos jede na na JWOC (juniorské Mistroství světa v orientačním běhu) tak mu držme všichni palce.

Chytré hodinky, jak vybrat chytře?

Zatímco v případě běžných hodinek je při výběru zásadní design a několik málo funkcí, tak v případě chytrých hodinek hraje roli mnohem více parametrů. Vždy záleží na tom, jaké potřeby mají hodinky uspokojit.

Na předním místě je samozřejmě design. 

Hodinky Suunto: Proč měřit tep?

tep

V poslední době mimořádně narostl zájem o hodinky s měřením tepu. K čemu sledování tepu slouží?

Hlavním důvodem měření tepu je informace o stavu zatížení organismu. Tepová frekvence vypovídá o celkovém zatížení organismu. Z tepové frekvence získáte objektivní informaci o tom, zda je cvičení dostatečně efektivní a současně ještě bezpečné pro zdraví. Pomocí tepové frekvence nastavíte svůj výkon tak, aby byl optimální...


Novinky VJ Sport na mnichovském ISPO

vj 2019Letošního veletrhu ISPO se účastní i značka špičkové sportovní obuvi VJ Sport. Zatím uvádíme jen stručné informace. Finská značka nechává před uvedením na trh nové modely důkladně testovat nejen v laboratořích, ale i v náročném terénu. 

 



Časomíra SI – návod na použití

Časomíra SportIdent s unikátní technologií aktivních čipů se řídí postupy a zvyklostmi používané zejména při orientačním běhu.

čip

Před startem

1. Připevnit si čip na prst gumičkou

Ve startovním koridoru

2. Vynulovat čip = vložit čip do kontroly CLEAR/NULOVÁNÍ a počkat až se ozve akustický signál

3. Kontrola nulování = vložit čip do kontroly CHECK/KONTROLA a počkat až se ozve akustický signál. Pokud se neozve je nutné znovu provést nulování.

4. Odstartovat vložením čipu do kontroly START v libovolný čas mezi 11:00 – 12:30  !!!

si

V CÍLI:

5. Orazit cílovou kontrolu - vložit čip do kontroly FINISH/CÍL a počkat až se ozve akustický signál. Kontrola se nachází v cílovém koridoru. Bez oražení cílové kontroly nebude zaznamenán čas.

6. Vyčtení dat z čipu = po oražení cílové kontroly dojít ke stanu pořadatelů nechat vyčíst data z čipu. Bez vyčtení dat nebude účastník zařazen do výsledkové listiny.