DOPORUČUJEME

stehovani

hlavní značky

SUUNTO POLAR GARMIN

SPORTIDENT VJSPORT
TRIMTEX

45 sleva

Kompletní nabídka časomíry pro pořadatele i sportovce. Zastoupení pro ČR.

Přejděte na bezkontaktní čipy!

čip

Complete offer of timekeeping for organizers and athletes. Representation for the Czech Republic.

Switch to contactless chips!

Chytré hodinky – jak vybrat chytře?

funkceZajímavé funkce

U chytrých hodinek uživatelé předpokládají notifikace z mobilního telefonu, ale některé chytré hodinky umí nejen to, ale mnohem víc! Poví vám, kolik jste uplavali bazénů, vystoupali metrů, najezdili kilometrů na horském kole, spálili kalorií, kolik ještě musíte běžet, abyste splnili svůj týdenní kondiční cíl. Ukáží vám, kudy jít po naplánované trase a jak se vrátit po vlastních stopách. Upozorní vás na blížící se bouřku a v kolik musíte vstát a kterým směrem jít, abyste stihli vyfotografovat východ Slunce. Nebo – jste-li vášnivý cestovatel, spočítají země a města, která jste navštívili. Vhodným příkladem nejen pro sportovce jsou hodinky s GPS Suunto Ambit3...

Vybírejte z funkcí, které užijete při cestování, pro pobyt v přírodě, ke sportu, či k zábavě. Zjistěte si, zda mají hodinky individuální nastavení a zda dovolují přidání dalších aplikací. Mezi užitečné funkce patří GPS, záznam tepu nejen pro sportovní využití a u outdoorových hodinek ABC (Altimetr, Barometr, Compass). Prohlédněte si chytré outdoorové GPS hodinky Suunto Traverse...

vodotesnost

Odolnost

Nepodceňujte ji! Chytré hodinky s poškrábaným displejem nepůsobí dobře ve společnosti (vyjma těch, které připomínají zvláště nebezpečný zážitek). Zjistěte si materiál těla hodinek a sklíčka. Vysokou odolnost proti rozbití a poškrábání má sklíčko minerální a nejodolnější je safírové. Důležitá je odolnost proti vodě. Kvalitní modely snesou nejen pocákání, ale i plavání a šnorchlování.

Výdrž na baterii

Vyberte si hodinky s dlouhou výdrží akumulátoru. Nebudete se muset o hodinky starat večer co večer. Zvláště to platí při používání GPS. Některé hodinky vydrží nabité se zapnutou GPS desítky minut, zatímco například špičkové Suunto Ambit3 Peak Saphire až rekordních 200 hodin!

servisOpravitelnost

Opravitelnost hodinek je jeden z nejdůležitějších parametrů. Při používání může dojít k poškození sklíčka, displeje, tlačítek a ztrátě vodotěsnosti. Záruky se vztahují jen na některé vady a kromě toho je opravitelnost důležitá v pozáruční době. Abyste opravitelnost ověřili, poraďte se při výběru hodinek s odborníky na prodejně, v prospektech výrobců ji obvykle nenajdete.

Servisní středisko

Není-li k dispozici servis přímo v ČR, mohou se prodloužit či prodražit nejen záruční, ale i pozáruční opravy. Téměř všechny hodinky během životnosti potřebují vyměnit akumulátor, řemínek i vícekrát. Ceny práce servisních techniků např. v Německu bývají mnohem vyšší.

Design

Design i značka mají vždy individuální hodnotu. Rozmyslete si, do jakého prostředí budete hodinky nosit. Hodinky jsou také šperkem a vypovídají o vás samotných. Chcete působit jako hravý dynamický typ, nebo elegantní a sportovní, či jako světoběžník dát najevo svou individualitu, oblibu cestování? Toužíte-li po exklusivním a zajímavém modelu, doporučujeme hodinky Suunto Kailash...

 

Potřebujete-li poradit s výběrem chytrých hodinek pro sebe nebo s dárkem, obraťte se na pracovníky H.S.H Sport (prodejny a servisu v Praze na Smíchově a v OC Galerie Butovice), která prodává nejen sportovní hodinky Suunto, ale také Polar, Garmin a dalších značek.